Skip to main content
Verhaal

Mijn cycloseizoen

By 9 april 2024april 22nd, 2024No Comments2 min read

In de winter van 2010-2011 waren mijn gedachten al bij het feit, wat kan nog beter op het trainingstechnisch vlak voor het cycloseizoen van 2011. Mijn hoofddoel was hoe kan ik met mijn 43 jaar onder de magische grens van 6.30 uur komen in de Marmotte, die al jaren het hoofd en einddoel is van mijn cycloseizoen. Al twee jaar zat ik op deze tijd en het moest er nog een keer van komen dat ik onder deze tijd duik. Voeding/gewicht/trainingen combineren met een werkweek van 40 uur en tijd voor de wederhelft, daar haal ik wel het maximale uit. Het moest iets anders worden dan de afgelopen jaren.

Een wielervriend, Edwin van de Laar van MoveToo, die tevens Personal Trainer van beroep is, vertelde mij over de voordelen van Core Stability. Ik had hier al één en ander van gelezen, namelijk dat de profs dit ook de laatste jaren veel toepasten in hun trainingsprogramma. Na een informatief gesprek ben ik medio december begonnen met wekelijks een 2 x 1 uur durende Core Stability training. Edwin is zelf ook een goed wielrenner, (lees geen berggeit) wist waar mijn tekortkomingen zaten. Na enkele maanden zag ik al verandering van structuur in mijn lichaam. Geen bodybuilder vormen, maar toch, de training van spieren in romp/benen/rug hadden tot gevolg dat ik een atletischer lichaam kreeg.

In combinatie met meegekregen thuisoefeningen heb ik tot medio mei de Core Stability uitgevoerd. Vol goede moed begon ik aan het cycloseizoen 2011 dat zich geheel in de maanden juni en 1e week juli zou afspelen. Al in de eerste cyclowedstrijden kon ik met de beste mee wat resulteerde in goede uitslagen:

2e in Steven Rooks Classic (1e klim klassement 30-50 jaar)

7e Trois Ballon

3e Gran Fondo Eddy-Merkx

Maar op 2 juli moest het dan gebeuren, onder de magische grens van de 6.30 uur in de Marmotte. Vol goede moed en in mijn achterhoofd alles gedaan wat in mijn mogelijkheden lag, met als eindresultaat voor 2011 een tijd van 6.21,30 uur. Voor 2012 liggen de plannen al weer op tafel. Nu een tijd van onder de 6.20 uur. (Moet kunnen zegt Edwin! Wordt vervolgd………)

Bedankt MoveToo Personal Training,

Sjef Graafmans