Skip to main content
Verhaal

Totally Sport Minded Attitude

By 2 april 2024april 22nd, 2024No Comments4 min read

Al een aantal jaar wekte MoveToo mijn nieuwsgierigheid als ik door de Mathenessestraat fietste naar mijn oma, maar begin 2018 bekeek ik pas de website. Personal training was iets wat ik al jaren overwoog. Vanaf jongs af aan was ik al niet de slankste, maar na de zwangerschap ging het wel erg snel de verkeerde kant op: zonder dat ik er echt erg in had, slopen de kilo’s eraan. Iedere dag had ik er last van: ik was onzeker, vermeed spiegels, trok mezelf terug en durfde (oude) vrienden zelfs niet meer onder ogen te komen uit schaamte.

Begin april had ik een gesprek met iemand over personal training. Ik gaf aan dat ik gevoelsmatig in een eeuwige tweestrijd zat: accepteer ik mezelf voor hoe ik eruit zie, of ga ik er echt hard aan trekken? Deze persoon daagde me uit om het beide tegelijk te doen. Ze stelde voor om een kennismaking te plannen bij MoveToo. Opnieuw bekeek ik de website. Ik was enigszins geïntimideerd door het verhaal van Edwin. ‘TSM – Totally Sport Minded’, terwijl ik heel mijn leven al ‘Totally Not Sport Minded’ was. Er was zelfs geen enkele sport waar ik goed in was.

Toch plande ik het kennismakingsgesprek met Edwin. Ik herinner me nog goed hoe ik me schaamde. Ik moest toegeven dat ik het niet alleen kon, ik had echt hulp nodig. Ik wilde me niet meer opgesloten voelen in mijn eigen lichaam. Edwin hoorde mijn verhaal aan en zei bereid te zijn om alles in zijn macht te doen zodat ik mijn doel kon bereiken, maar dan zou ik er ook écht voor moeten gaan. Het voelde alsof Edwin de eerste persoon was die in mij geloofde op dit vlak. Ik besloot om bij hem te gaan trainen en me te wagen aan zijn ‘Totally Sport Minded-attitude’. En dan maar gelijk het pakket van 24 trainingen. Financieel pijnlijk, maar ik was er klaar voor.

Inmiddels – bijna 4 maanden later – ben ik 21,2 kilo lichter en voel ik me letterlijk bevrijd. Ik voel me zelfverzekerd, energiek en gelukkig en heb voor het eerst in mijn leven plezier in sport. Ik ervaar minder stress, verstop mezelf niet meer en onderneem veel meer activiteiten. Met hulp van Edwin heb ik mijn eetpatroon onder ogen genomen waardoor ik gezonder, verser en gevarieerder eet, maar bovenal bewuster. Ik volg geen gek dieet (eet gewoon aardappels, rijst, pasta en boterhammen) en laat frietjes, pannenkoeken of taart echt niet iedere keer aan me voorbij gaan. Het geheim zit in de balans en bewustwording. Edwin leerde me: je kunt best iets ongezonds eten als je dat compenseert met bewegen.

Edwin motiveert en inspireert, maar wat voor mij het belangrijkste was – hij oordeelt niet. Hij staat voor me klaar, beantwoordt al mijn vragen en maakt iedere training op maat. Na elke training voel ik mezelf dan ook sterker worden. De spinninglessen die hij daarnaast organiseert in groepsverband zijn een leuke en gezellige toevoeging aan mijn sportroutine. Het duurde even voor ik durfde te gaan, maar ook in deze groep wist Edwin me op mijn gemak te stellen. Het duurde nog langer voor ik ook mee durfde te doen met het halfuurtje ‘Core training’ dat voorafgaat aan het spinnen, maar inmiddels ben ik vaste klant en wil ik niet meer zonder. De sfeer is gezellig, er wordt niet geoordeeld en je wordt uitgedaagd om het meeste uit jezelf te halen.

In vier maanden tijd is mijn leven compleet veranderd. Ik merk deze verandering op mijn werk, in contact met vrienden, als ik op straat loop… Overal! Ik ben gelukkig met mezelf en dat gun ik iedereen. Daarom gun ik iedereen een Edwin. En als je nog twijfelt, plan dan een kennismaking! Ik zou willen dat ik dat veel eerder had gedaan.

Ilanne R.