Skip to main content
Verhaal

My story: 21,5 kg in 7 maanden

By 2 april 2024april 22nd, 2024No Comments5 min read

Zo’n 7 maanden geleden ben ik de strijd aangegaan tegen mijn overgewicht onder begeleiding van Edwin. Voor ik hier terecht kwam had ik zelf al meerdere pogingen gedaan om af te vallen en meer te gaan sporten, alle met niet zulke goede resultaten.

Maar voor ik verder ga met mijn verhaal zal ik mezelf eerst even voorstellen, ik ben Angela 25 jaar jong en werk als verpleegkundige in de zorg.

Al mijn hele leve kamp ik met overgewicht, hierdoor weet ik dus maar al te goed alle nadelen hiervan, het buiten adem zijn bij de trap op lopen, geen leuke kleding kunnen vinden, weinig tot geen zelfvertrouwen, schaamte en het gepest worden vanwege je uiterlijk.

3 jaar geleden ben ik ook meerdere kilo’s kwijt geraakt maar helaas niet op de juiste manier waardoor ik met mijn gezondheid in de knel kwam, vrij kort daarna kwam er ook nog eens een donkere periode voor mij aan met veel tegenslagen en verdriet, hierbij zocht ik de troost in eten, met als gevolg dat ik me nog slechter ging voelen.

Ik kreeg veel last van lichamelijke klachten, moeheid, hoofdpijn, rug en knie klachten, als iemand die werkt in de zorg wist ik dat er iets moest veranderen, ik moest de grip over mijn eigen leven terug krijgen.

Toen bij een van mijn naasten dit jaar diabetes werd geconstateerd n.a.v. overgewicht wist ik dat ik actie moest ondernemen, ik wilde af van die onzekerheid, schaamte en mezelf weer lekker in mijn vel voelen.

I.v.m. schaamte wist ik dat sporten in een sportschool niks voor mij zou zijn, al die slanke en afgetrainde mannen en vrouwen. Ik wist dat ik me daar niet op mijn gemak zou voelen, plus ik had een stok achter de deur nodig en wilde dit maal veel kilo’s kwijt maar dan op een gezonde manier.

Dus ben ik op het internet gaan zoeken naar personal trainers in mijn buurt, en dat waren er meer dan ik had verwacht. De verhalen op de site van Edwin spraken mij het meest aan, iedereen was vol lof over hun trainer. De manier waarop mensen op de site over Edwin spraken was voor mij de reden een mail te sturen voor een afspraak in de hoop dat Edwin mij kon helpen.

Al bij het kennismakingsgesprek werd mij snel duidelijk dat ik de juiste trainer had gekozen, Edwin nam ruim de tijd voor al mijn vragen, stelde me gerust waar nodig was en gaf duidelijke informatie m.b.t. de trainingen en voeding waardoor ik wist waar ik aan toe was

Toen volgde de trainingen, deze waren zwaar en toen bleek ook hoe slecht mijn conditie was, maar Edwin paste de trainingen hier wel op aan, ook als het even niet ging kon ik dit altijd aangeven en hier werd dan ook rekening mee gehouden.

Ook waren er tijden dat ik niet zo goed naar mijn lichaam luisterde en te ver ging, gelukkig zag Edwin dit en remde mij hierin af. Hoe langer ik bij Edwin trainde hoe meer ik merkte dat mijn conditie beter werd, maar voor mij ook heel belangrijk ik zag mijn gewicht omlaag gaan, wat vervolgens ook de mensen om mij heen zagen. Het gevoel dat ik kreeg toen mensen vertelde dat ze trots op me waren was geweldig, hierdoor werd bevestigd dat ik op de juiste weg was.

Naar mate ik steeds meer gewicht verloor en de trainingen me steeds beter afgingen, kon ik weer naar mezelf kijken in de spiegel en dit maal met een glimlach op mijn gezicht.

En nu na 7 maanden ben ik 21,5 kilo lichter, ik heb veel meer zelfvertrouwen, ik ben veel gelukkiger en sta weer met beide benen op de grond en voel mezelf sterker dan ooit!!

Mijn doel qua gewicht heb ik nog niet bereikt maar het is niet veel meer, maar na dit doel liggen er nog meerdere doelen voor mij klaar, zo zit ik nu in het triatlon team van move too en trainen we voor een triatlon in 2016. Hierbij is teamspirit meer dan aanwezig iedereen motiveert en steunt elkaar.

2015 is bijna voorbij en ik kan niet wachten tot 2016 begint !!

Zonder de begeleiding van Edwin had ik niet bereikt wat ik nu heb bereikt, hij heeft meer voor mij gedaan dan alleen begeleid met sporten en afvallen, hij heeft ervoor gezorgd dat ik trots kan zijn op wie ik ben!!!!

Bedankt Edwin!!!!

Angela J.