Skip to main content
Verhaal

Een leefstijl, een passie, een doel

By 2 april 2024april 22nd, 2024No Comments5 min read

Nog 165 dagen en dan is het zover, de Marathon van Rotterdam! Dat moet je een keer gedaan hebben toch? De pijlers zijn gezet en de weg er naartoe lijkt eindelijk goed ingericht en uitgestippeld. In mijn kleuterjaren is de passie voor sport begonnen (turnen) en sinds die tijd kan ik me een leven zonder sport niet meer voorstellen. Naast hardlopen fiets ik graag, het liefst in de bergen en kan ik haast niet wachten om de magie van de bergen weer te voelen tijdens wintersport.

Zo kwam ik met een dosis nieuwsgierigheid anderhalf jaar geleden bij Move Too terecht. Via facebook en naar aanleiding van enthousiaste verhalen uit mijn omgeving, “is echt iets voor jou, moet je eens gaan kijken”. En zo zat ik bij Edwin aan tafel, gezellig te praten over fietsen, spinning, skiën en hardlopen. Een enthousiaste man met buitengewoon veel passie voor zijn werk en buiten dat ook zelf waanzinnig sportief (lees sportgek). Kortom, de klik met Edwin was er vrij snel.

Aangezien mijn racefiets inmiddels de winterstalling had gevonden was de stap naar Move Too snel gemaakt. Een dag later was ik present bij de Core Stability & Spinningles en ging mee Bootcampen. Bootcamp is afzien in groepsverband, buiten in de natuur en gesloopt naar huis, fantastisch ! Core Stability was nieuw voor mij en dat bleek al snel tijdens ‘het planken’. Wat een spierpijn heb ik gehad de eerste weken. Al snel had ik de smaak te pakken en het aantal trainingen Core Stability & Spinning ging naar 2-3 per week. En eerlijk is eerlijk, ik kan niet meer zonder. Gezellige sfeer in de wekelijks afwisselende lessen die perfect zijn voorbereid. De muziek geeft je zin om tot het uiterste te gaan. Edwin legt de lat hoog tijdens de les maar jij zelf bepaalt tot hoe ver je gaat.

De Marathon van New York is een droom, al een hele tijd. Een persoonlijke uitdaging pur sang en een mooi doel voor 2013, bedacht ik Echter, door te fanatiek van start te gaan met trainen, al voordat het officiële trainingsprogramma begon, liep ik een achillespeesblessure op en viel mijn plan in duigen, game on game over. Na heeeeeel lang wikken en wegen de knoop doorgehakt, New York wordt het niet in 2013. Geen risico’s nemen, stoppen met lopen, zo snel mogelijk herstellen en trainingsplan bijstellen. Wat een deceptie!

Edwin kwam met advies, dacht met mij mee en deelde ervaringen. De ellende met die pezen heeft een tijd geduurd. Maar zowel Edwin, Marijke van Rijswoud (sportmasseuse) en Yvonne Janssen (natuurgeneeskundig therapeute) hebben mij nog meer laten inzien dat rust nemen net zo belangrijk is als sporten zelf. Luister naar je lichaam waren de woorden. De massage bij Marijke staat nu standaard op mijn “what-to-do-list.

Edwin vroeg of Personal Training iets voor mij zou zijn. Een doelgericht schema, zodat je die marathon straks gemakkelijk kan lopen. Ik stond in eerste instantie niet te trappelen voor krachttraining maar een programma gericht op de marathon sprak me wel aan. Vol goede zin ging ik van start om te kijken of krachttraining iets voor mij zou kunnen zijn. Doel: gewoon fit blijven en sterker worden, zodat ik die Marathon kan lopen over een tijdje. Een paar trainingen met Edwin later, wist ik dat dit voor mij een onderdeel van succes zou zijn. Een persoonlijk afgestemd trainingsprogramma, goede begeleiding en advies naast mijn hardlooptrainingen. Inmiddels ben ik een jaar verder en heb nog niet 1 dezelfde training gehad. Personal Training levert geweldige resultaten op en is succes verzekerd. Ik ben blij verrast.

Door de combinatie van Core Stability en krachttraining ben ik nog sterker geworden. De adviezen van Edwin over training en voeding, de individuele begeleiding en trainingsschema´s en de uitwisseling van verhalen en ervaringen van medesporters bij Move Too, hebben mij geïnspireerd en enthousiast gemaakt. Het is niet een ding waarover het gaat, het is een combinatie van verschillende factoren. Hoe, wanneer en wat trainen, op tijd rust nemen en juiste voeding. Doordat het hardlopen een jaar op een laag pitje kwam te staan, was er tijd. Nu ben ik fysiek klaar voor de trainingsfase naar de Marathon. Ik heb er zin in, niet normaal, heel heel veel zin in!

Tijdens het schrijven van deze tekst lig ik in het zonnetje tijdens mijn vakantie. Toch betrap ik mezelf erop dat ik eigenlijk zin heb om te gaan sporten. Ik wil voor die Marathon gaan en ben niet zo’n stilzitter van nature! Ja hoor, het begint weer te kriebelen…… Tegelijk moet ik lachen en denk aan het feit dat rust op z´n tijd belangrijk is. Dus smeer ik nog maar een keer factor 30, bestel een wijntje en geniet van het zonnetje, gewoon omdat het kan! Volgende week weer GASEROP.

Het mooie aan Edwin vind ik, dat sport zijn passie en zijn leven is. Hij weet mensen op de juiste manier te motiveren, te laten ontdekken dat ze uiteindelijk zelf kunnen scoren. De trainingen zijn met veel passie en zorgvuldigheid voorbereid, helemaal doordacht en kloppen 100%. Ze worden met veel fanatisme en enthousiasme gebracht waardoor je eigenlijk als vanzelf wordt meegesleurd en je er helemaal voor kunt gaan. Voor mij persoonlijk is Edwin een bron van inspiratie en motivatie!

Een succesverhaal wordt dit voor mij natuurlijk pas echt, zodra ik de marathon heb gelopen. Maar een goede voorbereiding is (meer dan) het halve werk !

Lindsey van U.