Skip to main content
Verhaal

Van lazy mom naar fit mom

By 9 januari 2024april 22nd, 2024No Comments3 min read

Daar zat ik dan: in de bioscoop, nacho’s kaas, cola en popcorn op schoot. Ondertussen gingen de bingo prijzen – die je tijdens een Ladies Night kan winnen – aan onze neus voorbij, totdat de exclusieve training bij MoveToo weggeven werd. Terwijl ik een Nacho aan het eten was, zei ik lachend tegen m’n vriendin: let op hoor, die ga ik natuurlijk winnen! Uiteraard zorgde karma daarvoor…

Een maand vertelde ik lachend dit verhaal tegen iedereen die het maar wilde horen, totdat mijn man zei: “Als je echt denkt dat dit karma is, waarom ga je de cheque dan niet verzilveren en kijken of het wat is?” Dus nam ik contact met MoveToo op om te informeren naar wat de exacte inhoudt is. Vanaf het eerste contact met Edwin klikte het zo goed, dat gaf me gelijk een warm en welkom gevoel. We spraken af dat ik een gratis training met hem zou krijgen, voornamelijk gefocust op hoe ik thuis aan de slag kan gaan met oefeningen en voeding. Een week moest ik een voedingsschema bijhouden, die we tijdens de training zouden doornemen.

Tijdens het doornemen van dit schema en gedurende de hele training viel het me op dat hij niet veroordeelt: hij laat je in je waarde en benadrukt vooral dat de eerste stappen het belangrijkste zijn. M’n voedingsschema hebben we doorgenomen en besproken waar nog wat te halen valt in de calorieën, kleine veranderingen, want ik moet iets doen aan mijn levensstijl en vooral niet op dieet gaan.

Je raad het al: na de eerste training was ik om, dit had zo moeten zijn en ik wilde dolgraag verder met personal training. Geloof me, het is zwaar geweest en ik heb veel diepe dalen gehad. Maar om een hoogtepunt te hebben, moet je uit een dal komen. De eerste trainingen moest de energie uit mijn tenen komen en heb ik veel gesport op karakter. De tranen hebben soms rijkelijk gevloeid, want ik vond het erg confronterend dat ik het zelf zo ver heb laten komen.

Al die tijd is Edwin er geweest om me te supporten, dag en nacht.

Tijdens het intakegesprek heb ik gezegd dat ik niet de illusie heb om ooit weer in maatje 38 te passen, dat is gewoonweg mijn bouw niet. Hij hield verdacht en slim zijn mond hierover, want een half jaar en 25 kilo verder, pas ik er toch écht in!! Ik had dit nooit kunnen bereiken zonder de bemoedigende woorden en begeleiding van MoveToo en het belangrijkste is dat ik het vertrouwen heb gekregen dat ik het nu zelf kan.

Mocht je twijfelen om je aan te sluiten bij de fijne community van MoveToo: doe het! Zeker als je fitter wilt worden. De complimenten en hartverwarmende reacties op de veranderingen van je lichaam zijn onbetaalbaar.

Sanne van E.